موقعیت جغرافیایی، پوشش گیاهی و جانوری جزیره
جزیره هندورابی با وسعت 21.95 کیلومتر مربع و طول خط ساحلی 30.57 کیلو متر بین جزیره کیش و لاوان و به فاصله 325 کیلومتری از بندرعباس مرکز استان هرمزگان قرار گرفته است. ا
0 نظر
موقعیت جغرافیایی، پوشش گیاهی و جانوری جزیره
جزیره هندورابی با وسعت 21.95 کیلومتر مربع و طول خط ساحلی 30.57 کیلو متر بین جزیره کیش و لاوان و به فاصله 325 کیلومتری از بندرعباس مرکز استان هرمزگان قرار گرفته است. این جزیره سرزمینی تقریباً هموار و بدون عارضه ی طبیعی است که با شیبی ملایم به دریا منتهی می شود. مرتفع ترین نقطه آن از سطح دریا حدود 33 متر است. فاصله جزیره هندورابی با جزیره مادر آن یعنی کیش، از کوتاه ترین مسیر دریایی، 26.83 کیلومتر می باشد، این جزیره در شمال غربی کیش واقع شده است. همچنین فاصله ی آن تا سرزمین اصلی (روستای چیرونیه) در حدود 7 کیلومتر است.
پوشش گیاهی جزیره هندورابی را چند لکه از درختزارهای نیمه گرمسیری شبه ساوان و مراتع ضعیف و کم تراکم، تشکیل می دهد. در نواحی مختلف نیز درختان به صورت پراکنده روییده است. در مجموع در گستره این جزیره، 582 اصله درخت با تراکم نسبی کمتر از 5/0 اصله در هکتار شناسایی شده است. درختان لور، کنار، کهور ایرانی و گز مهمترین گونه درختی هندورابی هستند.
فون جانوری هندورابی از دیگر زیستمندان آن متنوع تر است. از رده خزندگان 6 گونه از دو راسته و سه خانواده شناسایی شده اند که از مشهورترین آنها گونه در خطر انقراض، لاکپشت پوزه عقابی است که در سواحل شنی جزیره تخمگذاری می کند. از رده پرندگان 38 گونه از شش راسته و 21 خانواده در جزیره مشاهده شده که سینه سرخ ایرانی گزارش جدیدی برای جنوب ایران می باشد. اگرت ساحلی و غراب گردن قهوه ای نیز بر روی درختان لور، زادآوری می کنند. از رده پستانداران، گونه غیر بومی موش سیاه در جزیره شناسایی شده است. بر طبق فهرست های بین المللی و مقررات سازمان حفاظت محیط زیست ایران، تعداد 5 گونه حمایت شده، یک گونه در شرف تهدید به انقراض از پرندگان و یک گونه در معرض خطر انقراض از خزندگان در جزیره شناسایی شده اند.
منطقه مرجانی هندورابی زیستگاه بسیار مهمی در منطقه برای انواع آبزیان به شمار می رود. تراکم مرجان ها در سواحل شمالی جزیره بیشتر بوده و ریف شمالی عمقی معادل 5 تا 8 متر دارد و ریف های شرقی مملو از ستاره های دریایی است. از آبزیان موجود در این ریف ها می توان به انواع مرجان های مغزی، جراح ماهیان، تن ماهیان دم زرد، یونیک، پیکاسو، ملوان و طوطی ماهیان نام برد.