غواصی
جزيره كيش از نظر محيط زيست طبيعي، يكي از بكرترين مناطق خليج فارس بوده و بجرات ميتوان گفت که ريفهاي مرجاني شرق جزيره کيش از غني ترين و زيبا ترين مناطق و مساعد ترين سايتهاي غواصي در کشورمان را در برگرفته است. پوشش مرجاني اين جزيره در سواحل شرقي آن واقع گرديده که هرساله مورد بازديد بسياري از علاقه مندان غواصي قرار ميگيرد. غواصي در کيش در تمامي طول سال امکانپذير بوده و سايتهاي کم عمق اين جزيره براي غواصي تمامي افراد و حتي اشخاص مبتدي بسيار مناسب است.
0 نظر
غواصی
غواصي در آبهاي جزيره کيش
جزيره كيش از نظر محيط زيست طبيعي، يكي از بكرترين مناطق خليج فارس بوده و بجرات ميتوان گفت که ريفهاي مرجاني شرق جزيره کيش از غني ترين و زيبا ترين مناطق و مساعد ترين سايتهاي غواصي در کشورمان را در برگرفته است. پوشش مرجاني اين جزيره در سواحل شرقي آن واقع گرديده که هرساله مورد بازديد بسياري از علاقه مندان غواصي قرار ميگيرد. غواصي در کيش در تمامي طول سال امکانپذير بوده و سايتهاي کم عمق اين جزيره براي غواصي تمامي افراد و حتي اشخاص مبتدي بسيار مناسب است. همچنين وجود مراکز آموزشي و تفريحي غواصي درکيش اين جزيره را تبديل به قطب غواصي کشور نموده است. در زير به معرفي سايتهاي مرجاني و مناسب غواصي اين جزيره ميپردازيم:
بيگ كورال و ژوراسيك پارك:
از سايتهاي زيباي اين جزيره ميتوان به سايتهاي بيگ کورال و ژوراسيك پارك اشاره کرد. اين ريفهاي مرجاني که در شرق جزيره واقع گرديدهاند، داراي اکوسيستم غني و زيبايي ميباشند که خيره کننده چشمان هزاران غواص ايراني و خارجي در طول سال است. عمق اين دو سايت به هنگام مد کامل متجاوز از 6 تا 8 متر و هنگام جزر کامل کمتر از 5 متر ميباشد اين سايتها از تنوع فراواني از آبزيان برخورداراند.
از انواع ماهيها ميتوان به: جراح - دخترناخدا - هامور - جاش - ساردين - باراکودا - تون - اژدرماهي - موري ايل - استون فيش - اسکورپيون - دلقک و ريف شارک همچنين سفره ماهيان، اشاره کرد. انواع لابستر و لاکپشتهاي پوزه عقابي و پشت سبز، همچنين مرجانهاي طبقاتي و مغزي و نيز گاها انواعي از سافت کورال در اين سايت ديده ميشوند. پوشش مرجاني سايت که شمالي- جنوبي و در امتداد ساحل به صورت نواري کشيده شده است در جنوب متراکم تر و در شمال کمتر است.
براي دسترسي به اين سايتها ميتوانيد از مراکز غواصي موجود در جزيره و قايقهاي غواصي استفاده کرده و يا ميتوان با اتومبيل به ساحل هتل سيمرغ و از آنجا به سايت بيگ كورال به آساني رسيد. اين سايت براي اسنورکلينگ و نيز نايت دايو بسيار مناسب است.
همچنين در سايت بيگ کورال صخرههاي زير آبي بسيار زيبايي پديدار ميگردند که مملو از آبزيان ريز از جمله انواع خرچنگها، ميگوها و عنکبوتهاي دريايي بوده که براي عکاسي ماکرو بسيار مناسب است.
ساترن كرك:
از ديگر سايتهاي غواصي در اطراف جزيره كيش ساترن كرك يا شكاف جنوبي ميباشد كه بسيار زيبا بوده، اما به دليل دوري نسبي، كمتر ملاقات كنندهاي دارد.
اين ريف در 3 مايلي جنوب جزيره واقع گرديده است و از شكافي تشكيل شده است كه تا عمق 22 متري نيز ادامه مييابد. دسترسي به اين سايت فقط با قايق و با استفاده از مراكز سطح جزيره كيش امكانپذير ميباشد.
از آبزياني كه در اين سايت به چشم ميخورند، ميتوان دستههاي بزرگ باراكودا، بلك تيپ و خفاش ماهيان را نام برد. با توجه به جريان آب اين منطقه، غواصي در اين سايت نياز به تجربه و تبحر فراوان در غواصي داشته و جهت افراد تازه کار مناسب نميباشد.
كشتي داما:
اين كشتي باربري سنگالي كه در عمق 33 متري آبهاي جنوب شرقي كيش آرميده است در يكي از شبهاي پاييزي سال 1384 به دليل آبگرفتگي موتورخانه، اعلام وضعيت بحراني نمود، اما از درخواست كمك سر باز زد صبح روز بعد به دلايل نامعلومي غرق و براي هميشه معماي مرموز خود را به اعماق برد در تحقيقات بعدي مشخص گرديد كه به مدارك كشتي دستبرده شده است و كشتي 10 سال جوانتر از تاريخ ساخت خود معرفي گرديده است اين دليلي كافي براي عدم پرداخت بيمه كشتي و بار موجود در آن سينك آشپزخانه، سراميک و تخته توسط شركتهاي بيمه بود. در هر صورت اين كشتي اكنون پس از گذشت كوتاه مدتي كه در اعماق آرميده است تبديل به زيستگاهي مصنوعي براي آبزيان و همچنين سايت جديدي براي غواصي گرديده است.
غواصي در اطراف اين مغروق که در فاصله 4 مايلي از جزيره به پهلوي راست خود خوابيده است، نياز به تبحر خاصي نداشته اما جهت ورود به بدنه کشتي، فراگرفتن دوره تخصصي کشتيهاي غرق شده الزاميست.
ورود به بدنه کشتي از طريق پنجره کابين فرماندهي امکانپذير بوده و عبور از راهروي پشتي کابين فرماندهي و ورود از طريق در آن شما را به آشپزخانه و خوابگاه هدايت مينمايد پروانه کشتي نيز که مکان مناسبي جهت عکاسي به شمار ميرود در عمق 30 متري قرار دارد از آبزيان اين منطقه ميتوان خفاش ماهيان، باراکودا، انواع سنگسر، سرخو و نيز اژدرماهيان را نام برد دستيابي به اين كشتي مغروق كه مكان زيبا و مناسبي براي آموزش دوره تخصصي كشتيهاي غرق شده ميباشد فقط با قايقهاي غواصي امكانپذير بوده اما اينجانب مختصات جي پي اس آن را نيز كه به شرح زير است در اختيارتان خواهم نهاد
26 29 797 N
054 04 431 E
کلبه هور:
اين سايت که در غربي ترين دماغه جزيره کيش و در مکاني به همين نام واقع گرديده است نيز از نقاط مساعد غواصي در جزيره کيش و به خصوص به هنگام وزش بادهاي شرقي که غواصي در سواحل شرقي جزيره کيش را نامساعد مي نمايد مي باشد.
ورود به سايت از طريق ساحل کوچک جنوب آن و يا از طريق پرتگاه صخره اي غرب آن امکان پذير مي باشد. بستر سايت صخره اي بوده و از آبزيان آن مي توان ، هامور ، سرخو ، سنگسر ، انواع صدفها و لاکپشتها را نام برد. همچنين در ساحل جنوبي آن ( محل ورود و خروج به سايت) غاري کوچک به طول 5 متر وجود داشته که عبور از آن به هنگام مد کامل بسيار لذت بخش خواهد بود. عمق سايت غواصي کلبه هور از شمال به جنوب بيشتر گرديده و تا 8 متر نيز ادامه دارد.
کشتي يوناني :
اين مکان که کمتر از سايتهاي ديگر مورد توجه قرار گرفته است نيز از نقاط مساعد غواصي در جزيره کيش به هنگام وزش بادهاي شرقي و نامساعد بودن سواحل شرق جزيره کيش مي باشد. اگرچه عمق 4 تا 5 متري آب در اين سايت نياز به تجهيزات غواصي را محسوس نمي نمايد و حس کنجکاوي شما با استفاده از اسنورکلينگ ارضا خواهدگرديد، اما لذت بازديد از پروانه اين کشتي بسيار مشهور به هنگام غواصي وصف ناشدني است. عمق آب در قسمت پروانه 8 متر بوده و بستر اطراف اين کشتي به گل نشسته پوشيده از آهن آلات و قطعات فولادي مي باشد. جالب است بدانيد که وجود اکسيد آهن در اين منطقه باعث سرخ فام شدن شنهاي اطراف کشتي يوناني گرديده است.
ورود به سايت از طريق پله هاي تعبيه شده در پارک ساحلي مقابل کشتي تسهيل گرديده و به آساني با شناي بر سطح در عرض چند دقيقه مي توان به زنجير لنگر رسيد.همچنين بازديد از درون اين کشتي نيز از حفره شمالي آن امکانپذير مي باشد. البته ورود به بدنه به دليل پوسيدگي آن بسيار خطرناک است.
سايت سمبارون:
اين سايت زيبا و نهفته که در غرب کيش و مابين جزيره کيش و هندورابي قرار گرفته است نيز از زيبا ترين ريفهاي مرجاني اطراف کيش مي باشد که در صورت مساعد بودن اوضاع جوي و دسترسي به اين نقطه، شما مي توانيد از زيبا ترين لحظات غواصي خويش در خليج فارس لذت ببريد. دسترسي به سايت سمبارون از طريق اجاره روزانه قايق از بندرگاه کيش و همچنين به هنگام بازگشت از هندورابي امکان پذير است. فاصله سمبارون تا کيش 10 و تا هندورابي 7 کيلومتر مي باشد.
عمق اين تپه زير آبي 10 تا 12 متر بوده و گونه هاي متفاوتي از آبزيان خليج فارس در اين نقطه سکنا گزيده اند. اين سايت مکان مناسبي براي نايت دايو و اسنورکلينگ بوده اما جريان نسبتا شديد آب را در اين نقطه مي بايست در نظر گرفت.